Проектът на Даниел Гордошов, Димитър Славов и Иван Благов от XII Б клас е един от трите отличени в есенното дигитално предизвикателство на сайта prepodavame.bg и Yettel. Освен грамоти и 6-месечен абонамент за Storytel, момчетата ще получат възможност да посетят централния офис на Yettel, където ще се срещнат със специалисти от различни области.
В продължение на почти три месеца над 1100 учители и повече от 7600 гимназисти в България работиха върху изследване на възможностите и предизвикателствата на изкуствения интелект. В АЕГ „Гео Милев“ бяха обхванати 76 ученици – професионалната паралелка в VIII клас, както и момичетата и момчетата, които изучават предприемачество и ИТ в XI и XII клас. Те работиха екипно и изследваха различни теми, свързани с влиянието на изкуствения интелект върху пазара на труда, работното място, креативните индустрии, управлението на екипи и др. Работата на учениците бе подкрепяна от трима учители: г-жа Магдалена Миланова – ст. учител по английски език, г-жа Светлана Колчева – старши учител по информационни технологии и г-жа Силвия Драганова – старши учител по предприемачество. Общо 5 екипа успяха да предадат финалните си проекти в срок за участие в конкурса.
Разработката на Иван, Димитър и Даниел бе по темата „В какво AI не може да замени човека в творческите процеси?“ и успя да впечатли журито и да изпревари близо 50 други проекта.
„Ние се стремим да подчертаем важността на разумното и отговорно използване на изкуствен интелект при вземането на решения в организации. Нашето ключово послание е, че AI може да бъде мощен инструмент, ако се прилага с внимание и етика“, споделят младежите. В работата си те са създали дигитално съдържание по темата, което е разпространено в TikTok, YouTube и Instagram.

Споделете!