На 13.04.2024 г. състезателите от клуб „LEGO, роботика и програмиране“ към Английска езикова гимназия „Гео Милев“ – Русе завоюваха II място в категория „LEGO МИНИ СУМО“ и IV място в категория „LEGO СЛЕДЕНЕ НА ЛИНИЯ“ в Националното състезание „Дни на Роботиката ’24“ към ТУ – София.
Специален принос за това имат лидерите на отборите – Кристиян Райков от VIII клас, проектант и програмист на два робота „мини сумо”, и Свилен Башев от X клас, проектант и програмист на робота „следене на линия”. Ролите на екипните играчи като проектанти, дизайнери, координатори изпълниха Радина Методиева от XI клас, Стоян Тодоров от IX клас, както и осмокласниците Анна Стайкова, Кристиан Симчев, Константин Коларов и Християн Колев .
Благодарим на талантливите състезатели от клуба за проявената сърцатост, отдаденост, постоянство и желание за победа!
Благодарим на ръководството, колегите, персонала, училищното настоятелство, на проф. д-р инж. Георги Христов и ас. Георги Георгиев от катедра “Телекомуникации” на РУ „Ангел Кънчев“, на г-н Джуров, ИКТ в ОУ „Васил Априлов”, и на родителите за подкрепата!
Националното състезание се провежда по инициатива на клуб „Роботика“ към ТУ – София. Това е най-голямото състезание по роботика и иновации в България. Тази година то бе реализирано под патронажа на Министерството на образованието и науката и Министерството на иновациите и растежа. Представените разработки бяха над 130, а участниците над 250.

 

Споделете!