На 15 януари 2023 г. се навършват 128 години от рождението на големия български поет и публицист Гео Милев. По този повод ръководството на училището и учениците от профил “Български език и литература – История и цивилизации” – XII клас организираха конкурс на тема “Многоликият Гео Милев извън поемата “Септември”, 2022/2023”. Категориите за участие бяха за рисунка, за презентационни умения и за литературна творба – есе, стихотворение, импресия.

В коридора на училището беше подредена изложба с конкурсните творби на ученици от различните випуски, а през целия учебен ден можеха да се видят и презентациите на участниците от десети клас.

В часа на класа с осмокласниците се проведе викторина, както и беше представена презентация за живота и творчеството на Гео Милев. Това бе подготвено и осъществено съвместно с представители от осми и дванадесети клас.

Пред паметника на Гео Милев се състоя рецитал, предхождан от кратко слово на г-жа Петя Великова, старши учител по български език и литература. Честването завърши с отдаване на почит пред поета, чието творчество сложи край на живота му, след което присъстващите ученици поднесоха цветя.

Споделете!