Над 8000 ученици от цяла България показаха своите езикови знания в първия кръг на Десетото състезание по английски език Pearson Competition през месец януари. АЕГ „Гео Милев“ – Русе бе представлявана от 18 участници от VIII до XII клас. Най-добре представилите се бяха допуснати до националния кръг, който се проведе на 18 март 2023 г.
Трима ученици от АЕГ „Гео Милев“ се класираха за участие в националния кръг. При максимален брой точки 75, Риад Ферадов от VIII Б се яви на ниво А2 и постигна 68 т. Рая Неделчева от X Б постигна резултат от 73 точки на ниво В1, което я класира на седмо място от общо 22. Никола Миланов от XI Б зае четвърто място на ниво С1 с 66 т.
Учениците се състезаваха във възрастови групи, които отговаряха на нивото им по езика, съответно от А2 до С1. От тях се очакваше да покажат своите умения за слушане с разбиране, четене с разбиране и писане на две съчинения. Състезателният формат отговаря напълно на писмения изпит на PTE (Pearson Test of English), който съответства точно на изискванията на Европейската езикова рамка.
Всички участници получиха сертификати.

Споделете!